Çocuk odası renkleri nasıl olmalı? Farklı dekorasyon fikirleri



Gökkuşağı tadında rengarenk bir yer mi, pasteller ile rahatlatıcı bir atmosfer mi? Çocukların büyüdüğü oda gelecekteki stil anlayışlarının şekillenmesine de yardımcı olur.

Çocuğunuzun odasını tasarlarken kendinizi fazlasıyla işe kaptırabilirsiniz. Tüm o neon renkler, ışıltılı süslemeler, oyuncaklar, pembeler ve milyonlarca dekorasyon fikri arasından doğru renkleri ve desenleri bir araya getirmekse, karmaşık bir hal alabilir. Ama hemen panik olmayın! Her anlamda ihtiyaçlarına hizmet eden bir oda tasarlamanın sırrı, hayal gücü ve yaratıcılığı devreye sokmakta gizli. Sarmalayan bir uyku alanı, dinamik bir oyun köşesi, öğrenmeyi ve ders çalışmayı teşvik eden bölümler… Hepsi onun odasının olmazsa olmazları.

GÖKKUŞAĞI RENKLERİ İLE ODA DEKORASYONU

Kırmızı, sarı, yeşil ve pembe… Hepiniz şimdilerde YouTube’da dolaşan Tuncer Ediz Toksoy’un Gökkuşağı şarkısını duymuşsunuzdur. Tıpkı bu neşeli şarkı gibi gökkuşağı renklerinde dekore edilmiş bir oda, neşe ve enerji verir. Ancak halısından mobilyasına, tekstiline kadar öyle bir denge kurmak gerekiyor ki odayı boğucu hatta rahatsız edici olmaktan kurtarın.

DUVARLARI DOĞRU KULLANIN

Vurgulu ve bol renkli bir oda hayal ediyorsanız en kolay yolu desen ve rengi duvarlarda uygulamak. Ancak belli bir dengeyi sağlamak gerekiyor. İlk seçenek duvarları beyaz bırakıp mobilyalarda renk uygulamak. İkincisi ise duvarları gökkuşağı tadında puantiyeli, çizgili kağıt kaplamak ya da duvara kocaman bir gökkuşağı resmi çizmek/asmak.

ODAYI AYDINLATIN

Bol renkli ışık dizileri, büyük bir sarkıt veya abajur kullanmak odayı anında canlandırır. Daha neşeli ve oyuncu kılmak için yatak başına gökkuşağı şeklinde süslemeler asabilir ve baş ucuna bu formda bir abajur yerleştirebilirsiniz.

TEKSTİLLERE DİKKAT

Eğer odada küçük hamleler ile bu etkiyi yaratmak istiyorsanız nevresim takımları, yatak örtüleri ve battaniyeler ile bunu kolayca sağlayabilirsiniz.

ZEMİNDE DESEN OYUNLARI

Çocuk odası dekorasyonunda kilit ürünlerden biri de halı veya kilim. Gökkuşağı renklerinde veya biçiminde, mekanın havasını anında canlandırmaya yetecektir.

AKSESUAR BOL OLSUN

Dekoratif yastıklar, saatler, oyuncak sepetleri, flamalar ve daha neler neler… Hepsi için fonu beyaz ve açık renkte bırakın.

ÇOCUK ODASI RENKLERİ ÖZENLE SEÇİLMELİ

Çocuk odası renkleri özenle seçilmeli. Açık renklerin etkisi, yeşil ve mavi renklerinin enerjisi, lila renginin hayal dünyasına katkısı yadsınamaz. Çocuk odası için renk önerileri sizler için Evim Dergisi arşivinden…

Renkli boyanmış duvarlar çocuklara bembeyaz boyanmış bir duvardan çok daha ilginç gelir. Bu nedenle duvarlarda renk kullanmaktan korkmayın. Hatta bırakın özgürce bu renkleri çocuğunuz seçsin.

Bu renk olur mu demeyin. Odaya renk eklemenin bir yolu da renkli duvar kağıtlarıdır. Desenli duvar kağıtlarına yer verin. Desenler onların ilgisini çekecektir.

ÇOCUK ODASI DUVARLARINDA AÇIK TONLAR

Çocuk odalarının duvarlarında açık tonlarının tercih edilmesi önemli; açık renkler onların hayatı anlamlandırmalarına yardımcı oluyor. Koyu tonlar çocukların hayal dünyasına olan olumsuz etkileri açısından da uygun görülmüyor.

 

 

Çocuk odası renkleri

LİLA İDEAL ÇOCUK ODASI RENKLERİNDEN

Bir mor tonu olan lila, çocuk odası renkleri  için oldukça ideal. Çocukların hem  hayal dünyasını geliştiren hem de kolaylıkla uykuya dalmasını sağlayan lilanın yanı sıra önerebileceğimiz diğer bir renk ise  sarı. Sarı, çocukların zekalarını etkin kullanmalarına yardımcı oluyor ve onlarda mutluluk hissi uyandırıyor.

ÇOCUK ODASI DUVARLARINDA YEŞİL VE MAVİ

Yeşil ve  mavi dinlendirici etkiye sahip. Bu iki rengin farklı tonlardaki kombinasyonları çocuk odası duvarlarında uygulamak  çocuklara olumlu enerji verecektir.

KIRMIZI VE TURUNCU YÜKSEK ENERJİ İÇİN KULLANILABİLİR

Kırmızı ya da turuncu gibi hareketlilik veren renkler yüksek enerjili olarak tanımlanır.  Bu renklerin uçuk tonlarının duvarlarda kullanımı ise içine kapanık çocukların enerjilerini doğru yönlendirmelerine yardımcı olabilir. Duvarları beyaz renk uygulayıp, kullanılan eşyalarla odayı renklendirmek de ayrı bir seçenek olarak gösterilebilir.”

Çocuk odası renkleri

 

 

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.